14بهمنتدوین و بارگزاری نشریه MEPP ویژه بهمن ماه 97
  • منبع خبر : دکتر محمّد سعیدی ( داروساز بیمارستانی _ سوپروایزر اعتباربخشی و ایمنی بیمار مدیریت دارو و لوازم پزشکی مصرفی )

هوالشافی

ضمن عرض سلام و وقت بخیر خدمت شما همکاران عزیز به اطلاع می رساند نشریه MEPP ( نوشتار بازدارنده از خطاهای دارویی ) ویژه بهمن ماه 97 با رویکرد پیشگیری از وقوع خطا (به ویژه شناسایی و معرفی داروهای مشابه از نظر ظاهری ) و ارتقاء ایمنی بیماران تدوین گردیده و در ادامه بارگزاری شده است . ارتقا ایمنی بیماران ( Patients Safety ) به عنوان یکی از اصلی ترین اهداف نظام سلامت به شمار می آید و یکی از اصول مهم و اساسی ارتقا ایمنی بیمار پیشگیری از وقوع خطاهای دارویی می باشد . از عوامل شایع وقوع خطاهای دارویی وجود داروهایی با ظاهر مشابه ( Look Alike ) است و از وظایف ما داروسازان بیمارستانی ( Hospital Pharmacists ) به عنوان پیشتازان امر ارتقا ایمنی بیماران در زمینه مراقبت های دارویی ( Pharmaceutical Care ) ، شناسایی و معرفی این داروها به سایر کادر درمان می باشد . توصیه می گردد کلیه کادر در مان با پیش آگاهی حاصل از  خواندن این مطالب ، داروهای ذکر شده را به عنوان Look Alike Drugs در ذهن خود داشته باشند و در مواجه با آن ها نهایت دقت را به خرج دهند .

1. اقدامات پیشگیرانه در جهت  کاهش خطاهای دارویی  با ریشه بروز تشابه ظاهری یا آوایی :
  • قرار دادن نهایت فاصله ممکن بین داروهای مشابه در زمان چیدمان قفسه ها
  • معرفی داروهای مشابه شناسایی شده به تکنسین های دارویی ، داروسازان و سایر کادر درمان
  • برچسب گذاری ( زرد رنگ ) بر روی داروهای مشابه در بخش های بستری

شما عزیزان می توانید در قسمت نشریات سایت / جایگاه نشریات MEPP به تمامی این نشریات دسترسی داشته باشید .

شما عزیزان می توانید در زیر فایل با کیفیت نشریه ( فرمت PDF ) دریافت نمایید .

كلمات كليدي : بیمارستان , بیمارستان بقیه الله , داروسازی بیمارستانی , داروهای مشابه , نشریه MEPP , LASA , نوشتار بازدارنده از خطاهای دارویی